Репозиторій ВТЕІ
id: 27548
Назва: Вимоги ЄС щодо безпечності харчових продуктів та особливості впровадження систем HACCP у м’ясній промисловості України
Автори: Семко Т.В., Іваніщева О.А.
Ключові слова: НАССР, система, харчовий продукт, безпека, контроль, ризики, ІSО, група по харчовій безпеці
Дата публікації: 2022-02-15 14:34:22
Останні зміни: 2022-02-15 14:34:22
Рік видання: 2018
Аннотація: Метою статті є роз’яснення проблем при впровадженні НАССР на підприємствах м’ясної промисловості та шляхи їх вирішення. Предметом дослідження є впровадження принципів НАССР – аналіз потенційно небезпечних чинників, визначення критичних меж для контрольно-критичних точок (ККТ), моніторинг ККТ. Стаття допомагає в розробці та використанні системи управління безпечністю харчових продуктів на підприємствах м’ясної промисловості. Також, враховуючи поширеність в Україні систем управління безпечністю харчових продуктів відповідно до вимог стандарту ДСТУ ISO 22000:2007, в статті наводяться приклади реалізації принципів НАССР в рамках цього національного стандарту. Враховуючи процес гармонізації вітчизняного законодавства з нормами та правилами Європейського Союзу, значна увага приділяється окремим вимогам ЄС щодо гігієни та безпечності.
URI: http://sel.vtei.edu.ua/card.php?id=27548
Тип видання: Стаття у наукових фахових виданнях України
Видавництво: Продовольчі ресурси : зб. наук. пр. 2018. № 11. С. 155-164
Розташовується в колекціях: Статті/ Видання інших установ/
Ким внесений: Адміністратор
Файл : 27548.pdf Розмір : 1901603 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний

Збільшити