The Repository of VTEI
id: 31516
Title: Slow food як філософія та міжнародний рух: започаткування, розвиток та роль у збереженні гастрономічної культури України = Slow food as a philosophy and international movement: initiation, development and role in preserving Ukraine's gastronomic culture
Authors: Чорна Н. М.
Keywords: slow food, гастрономічна культура, локальна кухня, Україна
Date of publication: 2025-10-06 15:37:31
Last changes: 2025-10-06 15:37:31
Year of publication: 2025
Summary: У статті розкрито зміст терміну “slow food”. Проаналізовано основні ідеї філософії “slow food”. Доведено, що її поява стала своєрідною відповіддю на прискорення процесу глобалізації, позначеного засиллям транснаціональних корпорацій – виробників продуктів харчування та світових мереж закладів швидкого харчування, які своєю діяльністю загрожують національним кухням та місцевим традиціям приготування їжі. Висвітлено історію започаткування міжнародного руху “slow food”, спрямованого проти глобалізації та на підтримку і збереження місцевих гастрономічних традицій, здорового харчування і насолоди їжею, а також позначеного турботою про навколишнє середовище, підтримкою місцевих виробників та створення додаткової вартості/цінності туристичних дестинацій. Увагу приділено особливостям розвитку руху “slow food” у цивілізованих країнах світу, а також осмисленню його ролі у збереженні гастрономічної культури України у сучасний нам період
URI: http://sel.vtei.edu.ua/card.php?id=31516
Publication type: Стаття у наукових фахових виданнях України
Publication: Інфраструктура ринку. 2025. Вип. 83. С. 309-313.
In the collections: Статті/ Видання інших установ/
Published by: Адміністратор
File : 31516.pdf Size : 1557905 byte Format : Adobe PDF Access : For all

Enlarge