| id: | 31483 |
|---|---|
| Title: | Формування організаційної структури управління на підприємствах готельно-ресторанного бізнесу = Developing an organizational management structure for hospitality businesses |
| Authors: | Мазуркевич Ірина, Постова Валентина, Рябенька Марина |
| Keywords: | структура, організаційна структура, індустрія гостинності, готельно-ресторанний бізнес, управління |
| Date of publication: | 2025-10-02 16:14:00 |
| Last changes: | 2025-10-02 16:14:00 |
| Year of publication: | 2025 |
| Summary: | В умовах розвитку конкурентного ринку готельно-ресторанного бізнесу саме ефективно сформована організаційна структура є фундаментом успішного управління. Впровадження інноваційних технологій в сферііндустрії гостинності вимагає від підприємств їх швидкої адаптації і самегнучкість організаційної структури сприяє їх ефективному впровадженню через розподіл повноважень, відповідальності та комунікації між різними підрозділами та персоналом. Правильно побудована організаційна структура дозволяє чітко розподілити обов’язки, уникнути дублювання функцій та мінімізувати бюрократичні бар’єри, що призводить до підвищення ефективності роботи всього підприємства. Вибір оптимальної організаційної структури – це стратегічне рішення, яке безпосередньо впливає на успіх підприємства. Аналізуючи переваги та недоліки різних варіантів, компанія може обрати таку структуру, яка дозволить їй максимально ефективно працювати в конкретних ринкових умовах. Таким чином, ефективна організаційна структура є конкурентною перевагою, яка дозволить підприємствам готельно-ресторанного бізнесузміцнити свої позиції на ринку. |
| URI: | http://sel.vtei.edu.ua/card.php?id=31483 |
| Publication type: | Стаття у наукових фахових виданнях України |
| Publication: | Наукові інновації та передові технології. №9(49). 2025. С. 805-815. |
| In the collections: | Статті/ Видання інших установ/ |
| Published by: | Адміністратор |
| File : 31483.pdf Size : 491528 byte Format : Adobe PDF Access : For all | |
|
| |