| id: | 29942 | 
|---|---|
| Title: | Перспективне використання плодів садової ірги (amelanchier medic) у харчовій промисловості | 
| Authors: | Крижак Л. М. | 
| Keywords: | садова ірга, біологічно активні речовини, біологічна цінність, мікронутрієнти, наповнювач, натуральний барвник, харчова промисловість | 
| Date of publication: | 2024-12-12 16:00:35 | 
| Last changes: | 2024-12-12 16:00:35 | 
| Year of publication: | 2022 | 
| Summary: | У статті розглядається використання регіональної натуральної природньої сировини як функціонального харчового продукту. Дослідивши склад та фізико-хімічні характеристики ірги садової, можна забезпечити бажаний смак та колір в будь якому харчовому продукті, а також мати позитивний вплив на здоров’я людини. Тому метою статті є поглиблений інформаційно-пошуковий огляд садової ірги – Amelanchier canadensis (L.) Medik – в якості перспективного харчового наповнювача та барвника з подальшим використанням в харчовій промисловості. | 
| URI: | http://sel.vtei.edu.ua/card.php?id=29942 | 
| Publication type: | Стаття у наукових фахових виданнях України | 
| Publication: | Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету. 2022. Вип. 12, Т. 3. DOI: 10.31388/2220-8674-2022-3-22 | 
| In the collections: | Статті/ Видання інших установ/ | 
| Published by: | Адміністратор | 
| File : 29942.pdf Size : 1093147 byte Format : Adobe PDF Access : For all | |
| 
	 | |