The Repository of VTEI
id: 29620
Title: Розробка стратегій запобігання, зменшення та перерозподілу відходів у закладах ресторанного господарства = Development of waste prevention, reduction and redistribution strategies in restaurant establishments
Authors: Рябенька М.О., Мазуркевич І.О., Постова В.В.
Keywords: заклади ресторанного господарства, харчові відходи, економічні збитки, «Карта харчових відходів у ресторанах», марнотратство, продукти харчування, стратегії зменшення відходів
Date of publication: 2024-10-17 16:23:21
Last changes: 2024-10-17 16:23:21
Year of publication: 2024
Summary: В статті проведено дослідження, яке спрямоване на аналіз факторів, що сприяють марнотратству продуктів харчування в закладах ресторанного господарства, та розробку стратегій для зменшення відходів. За допомогою створення спеціальної «Карти харчових відходів у ресторанах» було ідентифіковано ключові причини виникнення відходів та запропоновано практичні рекомендації для їх усунення. Результати дослідження показали, що розмір ресторану, його спеціалізація та поведінка персоналу значно впливають на кількість харчових відходів. Було розраховано потенційні економічні збитки від марнотратства продуктів харчування в ресторанному секторі України та обґрунтовано необхідність впровадження безвідходних технологій. Розроблені в рамках дослідження стратегії можуть бути використані для розробки ефективних програм управління харчовими відходами в ресторанах та сприяти досягненню цілей сталого розвитку.
URI: http://sel.vtei.edu.ua/card.php?id=29620
Publication type: Стаття у наукових фахових виданнях України
Publication: Економіка та суспільство. 2024. Вип. 66. 7 с.
In the collections: Статті/ Видання інших установ/
Published by: Адміністратор
File : 29620.pdf Size : 580325 byte Format : Adobe PDF Access : For all

Enlarge