id: | 29549 |
---|---|
Назва: | Сучасні аспекти управління в закладах готельного та ресторанного бізнесу = Modern aspects of management in hotel and restaurant business establishments |
Автори: | Рябенька М.О., Постова В.В. |
Ключові слова: | готельно-ресторанний бізнес, індустрія гостинності, управління закладами готельно-ресторанного бізнесу, фактори впливу, тенденції розвитку готельно-ресторанного бізнесу |
Дата публікації: | 2024-09-01 13:01:48 |
Останні зміни: | 2024-09-01 13:01:48 |
Рік видання: | 2024 |
Аннотація: | Посилена конкуренція на ринку сфери послуг та невизначеність сучасного соціально-економічного середовища вимагають від керівництва закладів готельного та ресторанного бізнесу нових креативних управлінських рішень, які дозволять забезпечити ефективне функціонування та розвиток індустрії гостинності в Україні. Тому управління закладами готельного та ресторанного бізнесу набуває особливої актуальності у зв’язку зі значним послабленням позицій підприємств в умовах військового стану та обумовленим неефективним менеджментом в умовах фінансово-економічної кризи. Метою написання статті є можливість розкриття сучасних підходів до управління закладами готельного та ресторанного бізнесу. Під час проведеного дослідження використано методи наукової абстракції, систематизації та узагальнення, комплексний підхід, аналізу й оцінки впливу чинників, аналізу та синтезу. Встановлено, що для збереження конкурентоспроможності та життєздатності готельного та ресторанного бізнесу в сучасних реаліях підприємства потрібно створити ефективні заходи, які будуть спрямовані на адаптацію та протидію до негативних змін зовнішнього середовища для забезпечення майбутнього розвитку. Відзначено, що готельний та ресторанний бізнес орієнтований на обслуговування людей, тому менеджери повинні володіти гарними навички міжособистісного спілкування та вміти вирішувати конфлікти, ефективно набирати, навчати та мотивувати персонал, керувати щоденними операціями готелю чи ресторану. У статті розглянуто особливості менеджменту в готелях та ресторанах, та вимоги, які висуваються до організаційної структури управління. Визначено ключові особливості менеджменту в готелях і ресторанах, фактори впливу на управління закладів готельного та ресторанного бізнесу. Запропоновано звернути увагу на проблемні питання у діяльності закладів щодо зменшення продуктивності праці та недостатнього рівня фінансової стійкості. Запропоновано механізм управління фінансовою стійкістю, який дозволить оптимізувати структуру активів, досягти нормальної структури джерел фінансування, посилить ефект фінансового важеля та максимізує рентабельність фінансової, інвестиційної та операційної діяльності за рахунок підвищення ефективності використання фінансових ресурсів. |
URI: | http://sel.vtei.edu.ua/card.php?id=29549 |
Тип видання: | Стаття у наукових фахових виданнях України |
Видавництво: | Проблеми сучасних трансформацій. 2024. № 13. 7 с. |
Розташовується в колекціях: | Статті/ Видання інших установ/ |
Ким внесений: | Адміністратор |
Файл : 29549.pdf Розмір : 383171 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний | |
|