The Repository of VTEI
id: 29463
Title: Удосконалення українських національних кондитерських виробів з використанням локальної сировини (за матеріалами «Товариства з обмеженою відповідальністю «Наш хліб Вінниця», м. Вінниця»)
Authors: Каплична А.С.
Keywords: коровай, гречаний мед, мак, удосконалення, виробництво
Date of publication: 2024-06-19 10:06:11
Last changes: 2024-06-19 10:06:11
Year of publication: 2024
Summary: Український народ здавна шанував хліб і надавав йому великого значення на свята та й у щоденному вжитку. Не можна було викидати хліб чи не бережно ставитися до нього, адже колись він був основною стравою на столі, недарма говорили "Хліб - усьому голова". Ще з язичницьких часів прийнято порівнювати круглу хлібину із найвеличнішим світилом, що дарує нам світло і тепло - Сонцем. Найбільшої символічності хліб набув у весільній обрядовості, адже шлюб - один із найважливіших етапів у житті людини. Традиція випікання весільного хліба - короваю, сягає ще XVII століття. Коровай - не лише смачна здоба, перш за все, це символ єднання двох і народження нової сім’ї. Здавна до випікання короваю ставилися дуже відповідально, це був цілий ритуал.
URI: http://sel.vtei.edu.ua/card.php?id=29463
Publication type: Кваліфікаційна робота, проєкт
Publication: : кваліфікаційна робота. Вінниця : ВТЕІ ДТЕУ. 2024. 52 с.
In the collections: 2024/ Кваліфікаційні роботи, проєкти/ ВТЕІ/
Published by: Адміністратор
File : 29463.pdf Size : 7578593 byte Format : Adobe PDF Access : For all

Enlarge