The Repository of VTEI
id: 28989
Title: Формування функціональних властивостей пісочно-відсаджувального печива шляхом застосування зостери
Authors: Семко Т.В., Іваніщева О.А.
Keywords: пісочно-відсаджувальне печиво, йододефіцит, зостера, функціональні властивості, харчова цінність, технологія, показники, дефекти
Date of publication: 2023-08-28 16:48:38
Last changes: 2023-08-28 16:48:38
Year of publication: 2022
Summary: У статті обґрунтовано удосконалення технології виробництва та підвищеної харчової цінності пісочно-
відсаджувального печива шляхом використанням сухої подрібненої зостери як важливого джерела йоду та інших мінеральних речовин, клітковини, вітамінів. Удосконалено технологію виробництва пісочно-відсаджувального печива з зостерою зміною технологічного процесу на етапі внесення борошна у суміш, що призвело до покращення структурно-механічних властивостей готових виробів. Досліджено органолептичні, фізико-хімічні, мікробіологічні показники розробленого виду печива. При порівнянні отриманих показників із контрольним зразком виявлено суттєве збільшення у дослідному зразку частки таких важливих для організму людини поживних речовин, як клітковини, мінеральних речовин, покращився вітамінний склад, особливо за вмістом вітаміну С. Це свідчить про наявність у розробленого виробу нових функціональних властивостей.
URI: http://sel.vtei.edu.ua/card.php?id=28989
Publication type: Стаття у закордонних наукових виданнях
Publication: Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету. 2022. Вип. 12, Т. 3. 10 с.
In the collections: Статті/ Видання інших установ/
Published by: Адміністратор
File : 28989.pdf Size : 460777 byte Format : Adobe PDF Access : For all

Enlarge