Репозиторій ВТЕІ
id: 28835
Назва: Удосконалення технології виробництва пастили з плодово-ягідної сировини (на матеріалах готельно-ресторанного комплексу "Drive Club")
Автори: Недоход О.К.
Ключові слова: пастила, плодово-ягідна сировина, яблука, журавлина, глід, біологічно активні речовини, технологія
Дата публікації: 2023-07-11 12:24:23
Останні зміни: 2023-07-11 12:24:23
Рік видання: 2023
Аннотація: У кваліфікаційній роботі відповідно до поставленої мети розроблено нову рецептуру плодово-ягідної пастили, який можна виготовляти у готельно-ресторанному комплексі «Drive Club», оскільки підприємство має відповідну потужність для виробництва, вироби є якісними і смачними. Нами запропоновано розробку пастоподібних напівфабрикатів для виготовлення пастили з плодово-ягідної сировини (яблука, журавлини, глоду) з високим вмістом біологічно активних речовин, що досягається шляхом низькотемпературного концентрування. Плодово-ягідна паста на основі яблука, журавлини та глоду містить велику кількість харчових волокон, вітамінів (С, А, РР, Е, групи В), мінеральних речовин (Mg, K, Ca, P, Fe, Na), фенольних сполук (антоцианів, катехинів), каротинів, аскорбінової кислоти. Під час виробництва плодово-ягідних паст застосовують короткотривале концентрування при низьких температурах, що дозволяє зберегти значну кількість біологічно активних речовин порівняно з яблучним пюре. Запропоновано використання плодово-ягідної пасти у технології пастильних виробів у кількості від 30–50% з заміною яблучного пюре.
URI: http://sel.vtei.edu.ua/card.php?id=28835
Тип видання: Кваліфікаційна робота, проєкт
Видавництво: : кваліфікаційна робота. Вінниця : ВТЕІ ДТЕУ. 2023. 44 с.
Розташовується в колекціях: 2023/ Кваліфікаційні роботи, проєкти/ ВТЕІ/
Ким внесений: Адміністратор
Файл : 28835.pdf Розмір : 783960 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний

Збільшити