Репозиторій ВТЕІ
id: 28833
Назва: Удосконалення технології виробництва варених ковбас з використанням регіональної сировини (на матеріалах ковбасного цеху, ФОП Шутий А.І.)
Автори: Мазуренко Я.В.
Ключові слова: варені ковбаси, технологія, регіональна сировина, пшенична клітковина, пектин, гарбуз
Дата публікації: 2023-07-11 12:20:42
Останні зміни: 2023-07-11 12:20:42
Рік видання: 2023
Аннотація: Під час безпосередньо практичного дослідження було виявлено, що за рахунок додавання пшеничної клітковини варені ковбаси стають більш презентабельними, корисними та смачними, а шляхом експерименту було визначено, що оптимальною дозою добавки є саме 5 відсотків. Пшенична клітковина із пектином гарбуза є дуже корисною речовиною та містить у собі каротиноїди, фосфоліпіди, фосфатиди, стерини, флавоноїди, ненасичені, насичені та поліненасичені жирні кислоти: стеаринову і пальмітинову (в сумі близько 30%), лінолеву (до 40-57%), олеїнову (25-41%) та інші. Окрім цього, добавка багата на вітамін С. Усе це робить варені ковбаси більш корисним продуктом, споживати які можуть різні групи населення. Таким чином, в роботі було запропоновано варену ковбасу із пшеничною клітковиною з пектином гарбуза, що має значно кращі фізико-хімічні показники, краще виглядає і загалом є приємнішою для споживання.
URI: http://sel.vtei.edu.ua/card.php?id=28833
Тип видання: Кваліфікаційна робота, проєкт
Видавництво: : кваліфікаційна робота. Вінниця : ВТЕІ ДТЕУ. 2023. 51 с.
Розташовується в колекціях: 2023/ Кваліфікаційні роботи, проєкти/ ВТЕІ/
Ким внесений: Адміністратор
Файл : 28833.pdf Розмір : 785247 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний

Збільшити