The Repository of VTEI
id: 28833
Title: Удосконалення технології виробництва варених ковбас з використанням регіональної сировини (на матеріалах ковбасного цеху, ФОП Шутий А.І.)
Authors: Мазуренко Я.В.
Keywords: варені ковбаси, технологія, регіональна сировина, пшенична клітковина, пектин, гарбуз
Date of publication: 2023-07-11 12:20:42
Last changes: 2023-07-11 12:20:42
Year of publication: 2023
Summary: Під час безпосередньо практичного дослідження було виявлено, що за рахунок додавання пшеничної клітковини варені ковбаси стають більш презентабельними, корисними та смачними, а шляхом експерименту було визначено, що оптимальною дозою добавки є саме 5 відсотків. Пшенична клітковина із пектином гарбуза є дуже корисною речовиною та містить у собі каротиноїди, фосфоліпіди, фосфатиди, стерини, флавоноїди, ненасичені, насичені та поліненасичені жирні кислоти: стеаринову і пальмітинову (в сумі близько 30%), лінолеву (до 40-57%), олеїнову (25-41%) та інші. Окрім цього, добавка багата на вітамін С. Усе це робить варені ковбаси більш корисним продуктом, споживати які можуть різні групи населення. Таким чином, в роботі було запропоновано варену ковбасу із пшеничною клітковиною з пектином гарбуза, що має значно кращі фізико-хімічні показники, краще виглядає і загалом є приємнішою для споживання.
URI: http://sel.vtei.edu.ua/card.php?id=28833
Publication type: Кваліфікаційна робота, проєкт
Publication: : кваліфікаційна робота. Вінниця : ВТЕІ ДТЕУ. 2023. 51 с.
In the collections: 2023/ Кваліфікаційні роботи, проєкти/ ВТЕІ/
Published by: Адміністратор
File : 28833.pdf Size : 785247 byte Format : Adobe PDF Access : For all

Enlarge