Репозиторій ВТЕІ
id: 28795
Назва: Розробка технології десертів функціонального призначення (за матеріалами ресторану «Gusto gastro salon»)
Автори: Ліферчук Н.В.
Ключові слова: десерти, технологія, функціональні інгредієнти, мус, яблука, кіноа, фруктоза, нутрієнти, якість
Дата публікації: 2023-07-10 17:13:58
Останні зміни: 2023-07-10 17:13:58
Рік видання: 2023
Аннотація: В роботі розроблено технологію десерту «Мус яблучний з кіноа та фруктозою» з покращеним вмістом есенціальних нутрієнтів, досліджено показники якості розробленого десерту та здійснено порівняльний аналіз із контрольним зразком. З метою оптимізації нутрієнтного складу десерту манну крупу було замінено на борошно кіноа та желатин. Встановлено, що оптимальним є дозування борошна кіноа в кількості 45%. В дослідному зразку без цукру з фруктозою та кіноа збільшився вміст білків в 3,6 рази, зменшився вміст легкозасвоюваних вуглеводів на 94,1%. Покращився мінеральний склад десерту. Вміст калію збільшився на 94,9%, кальцію на 28,5%, магнію на 11,1%, фосфору на 66,3%. Суттєво збільшився вміст заліза.
URI: http://sel.vtei.edu.ua/card.php?id=28795
Тип видання: Кваліфікаційна робота, проєкт
Видавництво: : кваліфікаційна робота. Вінниця : ВТЕІ ДТЕУ. 2023. 46 с.
Розташовується в колекціях: 2023/ Кваліфікаційні роботи, проєкти/ ВТЕІ/
Ким внесений: Адміністратор
Файл : 28795.pdf Розмір : 781018 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний

Збільшити