id: | 28795 |
---|---|
Назва: | Розробка технології десертів функціонального призначення (за матеріалами ресторану «Gusto gastro salon») |
Автори: | Ліферчук Н.В. |
Ключові слова: | десерти, технологія, функціональні інгредієнти, мус, яблука, кіноа, фруктоза, нутрієнти, якість |
Дата публікації: | 2023-07-10 17:13:58 |
Останні зміни: | 2023-07-10 17:13:58 |
Рік видання: | 2023 |
Аннотація: | В роботі розроблено технологію десерту «Мус яблучний з кіноа та фруктозою» з покращеним вмістом есенціальних нутрієнтів, досліджено показники якості розробленого десерту та здійснено порівняльний аналіз із контрольним зразком. З метою оптимізації нутрієнтного складу десерту манну крупу було замінено на борошно кіноа та желатин. Встановлено, що оптимальним є дозування борошна кіноа в кількості 45%. В дослідному зразку без цукру з фруктозою та кіноа збільшився вміст білків в 3,6 рази, зменшився вміст легкозасвоюваних вуглеводів на 94,1%. Покращився мінеральний склад десерту. Вміст калію збільшився на 94,9%, кальцію на 28,5%, магнію на 11,1%, фосфору на 66,3%. Суттєво збільшився вміст заліза. |
URI: | http://sel.vtei.edu.ua/card.php?id=28795 |
Тип видання: | Кваліфікаційна робота, проєкт |
Видавництво: | : кваліфікаційна робота. Вінниця : ВТЕІ ДТЕУ. 2023. 46 с. |
Розташовується в колекціях: | 2023/ Кваліфікаційні роботи, проєкти/ ВТЕІ/ |
Ким внесений: | Адміністратор |
Файл : 28795.pdf Розмір : 781018 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний | |
|