id: | 28738 |
---|---|
Title: | Управління витратами на підприємствах ресторанного господарства |
Authors: | Рябенька М.О. |
Keywords: | витрати, управління витратами, підприємства ресторанного господарства, індустрія гостинності, стратегія, конкурентоспроможність |
Date of publication: | 2023-07-06 11:39:25 |
Last changes: | 2023-07-06 11:39:25 |
Year of publication: | 2022 |
Summary: | У статті розглянуто погляди науковців щодо сутності витрат та процесу управління витратами в закладах ресторанного господарства. Порівняльний аналіз трактування сутності витрат спрямований на відображення вартості ресурсів, що використовуються закладами ресторанного бізнесу для отримання фінансового результату та досягнення важливих цілей закладу. Управління витратами потрібно розглядати як комплексну систему, що забезпечує розробку управлінських рішень. Узагальнено переваги та недоліки підходів до управління витратами підприємства ресторанного господарства. Запропоновано складові процесу управління витратами, які відображають послідовність та зв’язок основних етапів прийняття управлінських рішень. З метою формування ефективної системи управління витратами, збільшення обсягів господарської діяльності закладів ресторанного господарства, скорочення розміру собівартості продукції, покращення її якості та підвищення якості прийняття управлінських рішень, у статті пропонується розробити та впровадити програму підвищення конкурентоспроможності. |
URI: | http://sel.vtei.edu.ua/card.php?id=28738 |
Publication type: | Стаття у наукових фахових виданнях України |
Publication: | Науковий вісник Ужгородського національного університету. 2022. Вип. 42. С. 120-124 |
In the collections: | Статті/ Видання інших установ/ |
Published by: | Адміністратор |
File : 28738.pdf Size : 444183 byte Format : Adobe PDF Access : For all | |
|