id: | 28696 |
---|---|
Назва: | Інновації, як сучасний тренд розвитку ресторанного бізнесу = Innovations as a modern trend in restaurant business development |
Автори: | Пахомська О.В., Крижак Л.М. |
Ключові слова: | послуги харчування, інновації, концепції, ресторанний бізнес, асортимент продукції, автоматизація, технологічні новинки |
Дата публікації: | 2023-06-30 12:43:07 |
Останні зміни: | 2023-06-30 12:43:07 |
Рік видання: | 2022 |
Аннотація: | У статті приділено увагу інноваційним технологіям використовуваним у сфері ресторанного бізнесу. Визначено сучасні тренди інноваційного розвитку в сфері ресторанного господарства. Представлено інновації у сфері ресторанного господарства України, що сприяють прогресивному розвитку та надають конкурентні переваги підприємству ресторанного господарства навіть за умови домінування ринкових загроз. Досліджено, що інновації можуть застосовуватися: у вигляді використання нової сировини, техніки, нових технологічних процесів, методів та способів обслуговування, ринків збуту, нового асортименту послуг тощо. Вибір інновацій та інструментів їхнього впровадження залежить від специфіки закладу ресторанного господарства та ситуації на ринку. У сучасній технології продукції ресторанного господарства України з’являється чимало технологічних інновацій: приготування на сковороді ВОК, соте, деглясування, папільйот, фламбування, приготування у вакуумі, сушіння фруктів та овочів (даний спосіб обробки використовується в ресторанній практиці не для консервування продуктів, а для одержання чіпсів), підпікання, інтенсивне охолодження й шокове замороження. Встановлено, що розуміння суті інноваційних технологій дає змогу підприємствам ресторанного господарства більш ефективно здійснювати свою діяльність, підвищувати результативність функціонування підприємства та конкурентоспроможність на ринку. |
URI: | http://sel.vtei.edu.ua/card.php?id=28696 |
Тип видання: | Стаття у закордонних наукових виданнях |
Видавництво: | Scientific Letters of Academic Society of Michal Baludansky. 2022. Vol. 10, № 1. P. 100-103 |
Розташовується в колекціях: | Статті/ Видання інших установ/ |
Ким внесений: | Адміністратор |
Файл : 28696.pdf Розмір : 2297849 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний | |
|