id: | 28649 |
---|---|
Title: | Удосконалення технологій виробництва твердих сичугових сирів з використанням харчових барвників (за матеріалами ресторану «»Лезгінка) |
Authors: | Заболотна Л.І. |
Keywords: | технологія виробництва сирів, сировина, молоко, закваска, сичужний фермент, ферментація, хлористий кальцій, згусток, вода, споживання |
Date of publication: | 2023-06-26 11:55:27 |
Last changes: | 2023-06-26 11:55:27 |
Year of publication: | 2023 |
Summary: | Сири – це концентровані білкові молочні продукти, які отримують зсіданням молока, обробкою згустку з подальшим дозріванням сирної маси. Це – джерело кальцію, фосфору, вітамінів, амінокислот і білка, який до того ж засвоюється організмом майже на 100 %. Харчова цінність сиру визначається і високим вмістом молочного жиру – головного енергетичного матеріалу для забезпечення складних процесів життєдіяльності й регулювання обміну речовин. Сир заслужено вважається найкращим джерелом кальцію, оскільки значна його частина зв'язана з білковими речовинами і легко засвоюється. Сири завдяки високій біологічній цінності входять до складу всіх раціонів лікувального та дієтичного харчування. За останні роки спостерігається стабільний ріст споживання сирів, що в свою чергу веде до зростання його виробництва. Ринкова економіка ставить перед молочною промисловістю проблему підвищення якості сирів для подальшого завоювання ринків їх збуту. |
URI: | http://sel.vtei.edu.ua/card.php?id=28649 |
Publication type: | Кваліфікаційна робота, проєкт |
Publication: | : кваліфікаційна робота. Вінниця : ВТЕІ ДТЕУ. 2023. 63 с. |
In the collections: | 2023/ Кваліфікаційні роботи, проєкти/ ВТЕІ/ |
Published by: | Адміністратор |
File : 28649.pdf Size : 616144 byte Format : Adobe PDF Access : For all | |
|