The Repository of VTEI
id: 28649
Title: Удосконалення технологій виробництва твердих сичугових сирів з використанням харчових барвників (за матеріалами ресторану «»Лезгінка)
Authors: Заболотна Л.І.
Keywords: технологія виробництва сирів, сировина, молоко, закваска, сичужний фермент, ферментація, хлористий кальцій, згусток, вода, споживання
Date of publication: 2023-06-26 11:55:27
Last changes: 2023-06-26 11:55:27
Year of publication: 2023
Summary: Сири – це концентровані білкові молочні продукти, які отримують зсіданням молока, обробкою згустку з подальшим дозріванням сирної маси. Це – джерело кальцію, фосфору, вітамінів, амінокислот і білка, який до того ж засвоюється організмом майже на 100 %. Харчова цінність сиру визначається і високим вмістом молочного жиру – головного енергетичного матеріалу для забезпечення складних процесів життєдіяльності й регулювання обміну речовин. Сир заслужено вважається найкращим джерелом кальцію, оскільки значна його частина зв'язана з білковими речовинами і легко засвоюється. Сири завдяки високій біологічній цінності входять до складу всіх раціонів лікувального та дієтичного харчування. За останні роки спостерігається стабільний ріст споживання сирів, що в свою чергу веде до зростання його виробництва. Ринкова економіка ставить перед молочною промисловістю проблему підвищення якості сирів для подальшого завоювання ринків їх збуту.
URI: http://sel.vtei.edu.ua/card.php?id=28649
Publication type: Кваліфікаційна робота, проєкт
Publication: : кваліфікаційна робота. Вінниця : ВТЕІ ДТЕУ. 2023. 63 с.
In the collections: 2023/ Кваліфікаційні роботи, проєкти/ ВТЕІ/
Published by: Адміністратор
File : 28649.pdf Size : 616144 byte Format : Adobe PDF Access : For all

Enlarge