id: | 28077 |
---|---|
Назва: | Особливості становлення концепції ресторанів формату «Fast casual» |
Автори: | Постова В.В. |
Ключові слова: | ресторанний бізнес, нові формати, концептуальні ресторани, «Fast food», «Fast casual» |
Дата публікації: | 2022-12-15 09:52:05 |
Останні зміни: | 2022-12-15 09:52:05 |
Рік видання: | 2022 |
Аннотація: | У статті проведено дослідження адаптації до сучасного ринку ресторанів швидкого обслуговування, зокрема формату «Fast casual». Було встановлено, що новий формат є чимось суміжним між усталеними та звичними форматами. Так як заклади швидкого харчування поділяють на три основних: «Fast food», «Casual dining», «Fine dining», то було визначено, що досліджуваний формат є чимось середнім між фаст-фудом і рестораном середнього цінового сегменту. Також було проаналізовано та визначено основні відмінності «Fast casual» закладу від формату «Fast food»: стильніший інтер`єр, багаторазовий посуд, різноманітне меню, свіжі продукти. Саме тому також досліджуваний формат має і схожі з фаст-фудом риси, такі як: невелика площа приміщення для надання послуг, відсутність офіціантів, лише бармен на видачі страв, а також швидке обслуговування. |
URI: | http://sel.vtei.edu.ua/card.php?id=28077 |
Тип видання: | Стаття у наукових фахових виданнях України |
Видавництво: | Економіка і регіони. 2022. № 2 (85). С. 21-25 |
Розташовується в колекціях: | Статті/ Видання інших установ/ |
Ким внесений: | Адміністратор |
Файл : 28077.pdf Розмір : 353631 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний | |
|