id: | 27979 |
---|---|
Назва: | Management of quality-of-service production in the clusters of tourism and hotel-restaurant business = Менеджмент якості виробництва послуг в кластерах туризму і готельно-ресторанної справи |
Автори: | Maslihan O., Tereshchuk O., Kiziun A., Hutsol A. |
Ключові слова: | якість виробництва послуг, кластер, туризм, готельно-ресторанна справа, концепція менеджменту |
Дата публікації: | 2022-10-20 16:33:48 |
Останні зміни: | 2022-10-20 16:33:48 |
Рік видання: | 2022 |
Аннотація: | Дослідження спрямоване на системний опис концепції менеджменту якості виробництва послуг, враховуючи, що виробничі процеси його учасників взаємопов'язані. У межах статті доведено, що сучасна система поглядів на менеджмент якості орієнтована на його розуміння як самостійної, складної функції регулювання бізнес-процесів кластера туристичного та готельно-ресторанного бізнесу та його учасників. Щодо змісту окресленої функції, зазначено, що вона спрямована на загальний процес, що базується не тільки на плануванні та впровадженні удосконалень кожної з ключових характеристик якості послуг, але й на контролі змін у таких характеристиках. У дослідженні звернено увагу на забезпечення цілеспрямованого та системного впливу на параметри якості, які інтерпретовані як найважливіші технологічні характеристики виробництва послуг кластера туристичного та готельно-ресторанного бізнесу. Авторами звернена увага на специфіку підвищення конкурентоспроможності та прибутковості діяльності кластерів та підприємців, які є його учасниками, у межах якої має здійснюватися постійний контроль якості послуг, що надаються у порівнянні з конкурентами. Доведено, що такий контроль дозволить зрозуміти як довести діяльність з виробництва послуг до еталона. Перспективи подальших розвідок у даному напрямі полягають у дослідженні особливостей трансформації менеджменту якості в умовах воєнного стану. |
URI: | http://sel.vtei.edu.ua/card.php?id=27979 |
Тип видання: | Стаття у наукових фахових виданнях України |
Видавництво: | Агросвіт. 2022. № 17-18. С. 20-25 |
Розташовується в колекціях: | Статті/ Видання інших установ/ |
Ким внесений: | Адміністратор |
Файл : 27979.pdf Розмір : 790950 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний | |
|