| id: | 27628 | 
|---|---|
| Title: | Технологія кисломолочного напою з вторинної молочної сировини | 
| Authors: | Власенко І. Г., Семко Т. В., Іваніщева О. А. | 
| Keywords: | технологія, напій, продукт, маслянка, спіруліна, закваска, штами, згусток, структура, доза, органолептичні показники | 
| Date of publication: | 2022-07-27 12:47:12 | 
| Last changes: | 2022-07-27 12:47:12 | 
| Year of publication: | 2022 | 
| Summary: | У роботі запропоновано технологію нового кисломолочного напою з вторинної молочної сировини (масляни) з використанням природних пребіотиків – біологічно цінного комплексу Spirulina platensis. Використання пробіотиків і їх користь для здоров'я травної системи засновані на наукових даних які отримали в ЄС. Spirulina platensis – спіруліна, яка може успішно використовуватися в складі повсякденних харчових продуктів, як джерело біологічно цінних компонентів. Cпіруліна – продукт з високою концентрацією білка – 65 - 72% від ваги водорості. В ході експериментальних досліджень встановлено, що нещільний згусток з спіруліною погіршує синергетичні властивості згустку. Найменшу кількість сироватки отримали в зразку з найбільшою дозою внесення спіруліни-25. Визначено оптимальні співвідношення компонентів. Встановлено параметри технологічного процесу приготування продукту.Отриманий кисломолочний напій являє собою полідисперсну колоїдну систему, в якій маслянка є дисперсійним середовищем. | 
| URI: | http://sel.vtei.edu.ua/card.php?id=27628 | 
| Publication type: | Стаття у наукових фахових виданнях України | 
| Publication: | Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету. 2022. Вип. 12, Т. 2. DOI: 10.31388/2220-8674-2022-2-21 | 
| In the collections: | Статті/ Видання інших установ/ | 
| Published by: | Адміністратор | 
| File : 27628.pdf Size : 319140 byte Format : Adobe PDF Access : For all | |
| 
	 | |