Репозиторій ВТЕІ
id: 27538
Назва: Аналіз біологічних факторів ризику як напрямок функціонування НАССР
Автори: Іваніщева О.А.
Ключові слова: НАССР, система, харчовий продукт, біологічний фактор, безпека, контроль, ризики, мікроорганізми
Дата публікації: 2022-02-15 14:19:51
Останні зміни: 2022-02-15 14:19:51
Рік видання: 2021
Аннотація: У статті розглянуто ступінь важливості біологічних факторів ризику щодо якості м’ясної продукції, досліджено характерні для м’яса патогенні мікроорганізми, що при зводять до зниження безпечності продукції, висвітлено особливості діяльності операторів ринку у напрямку зменшення біологічних ризиків, перспективи їх діяльності у цьому напрямку. Зазначено, що харчова галузь різниться від інших виробництв тим, що в технологічному ланцюгу цілком уникнути відхилень неможливо. Наголошено, що в Україні вимоги щодо розробки та впровадження систем управління безпечністю харчової продукції за принципами НАССР задекларовано у ДСТУ та закріплено наказами і постановами Міністерства охорони здоров’я України. Проаналізовано гігієнічні критерії технологічного процесу виробництва м’яса та м’ясних продуктів, визначені законодавством України.
URI: http://sel.vtei.edu.ua/card.php?id=27538
Тип видання: Стаття у нефаховому виданні
Видавництво: Соціально-політичні, економічні та гуманітарні виміри європейської інтеграції України: ІХ Міжнародна науково-практична конференція. Вінниця, Вінницький торговельно-економічний інститут КНТЕУ. 14-16 вересня 2021 року. 2021. С. 174-187.
Розташовується в колекціях: Публікації/ Міжнародні конференції/ Конференції/ ВТЕІ/
Ким внесений: Адміністратор
Файл : 27538.pdf Розмір : 407272 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний

Збільшити