id: | 27538 |
---|---|
Назва: | Аналіз біологічних факторів ризику як напрямок функціонування НАССР |
Автори: | Іваніщева О.А. |
Ключові слова: | НАССР, система, харчовий продукт, біологічний фактор, безпека, контроль, ризики, мікроорганізми |
Дата публікації: | 2022-02-15 14:19:51 |
Останні зміни: | 2022-02-15 14:19:51 |
Рік видання: | 2021 |
Аннотація: | У статті розглянуто ступінь важливості біологічних факторів ризику щодо якості м’ясної продукції, досліджено характерні для м’яса патогенні мікроорганізми, що при зводять до зниження безпечності продукції, висвітлено особливості діяльності операторів ринку у напрямку зменшення біологічних ризиків, перспективи їх діяльності у цьому напрямку. Зазначено, що харчова галузь різниться від інших виробництв тим, що в технологічному ланцюгу цілком уникнути відхилень неможливо. Наголошено, що в Україні вимоги щодо розробки та впровадження систем управління безпечністю харчової продукції за принципами НАССР задекларовано у ДСТУ та закріплено наказами і постановами Міністерства охорони здоров’я України. Проаналізовано гігієнічні критерії технологічного процесу виробництва м’яса та м’ясних продуктів, визначені законодавством України. |
URI: | http://sel.vtei.edu.ua/card.php?id=27538 |
Тип видання: | Стаття у нефаховому виданні |
Видавництво: | Соціально-політичні, економічні та гуманітарні виміри європейської інтеграції України: ІХ Міжнародна науково-практична конференція. Вінниця, Вінницький торговельно-економічний інститут КНТЕУ. 14-16 вересня 2021 року. 2021. С. 174-187. |
Розташовується в колекціях: | Публікації/ Міжнародні конференції/ Конференції/ ВТЕІ/ |
Ким внесений: | Адміністратор |
Файл : 27538.pdf Розмір : 407272 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний | |
|