Репозиторій ВТЕІ
id: 27534
Назва: Тенденції формування якості хлібобулочних виробів функціонального призначення
Автори: Іваніщева О.А., Пахомська О.В.
Ключові слова: хлібопекарські поліпшувачі, виробництво, хлібобулочні вироби, функціональні добавки, споживчі властивості, якість
Дата публікації: 2022-02-15 12:36:36
Останні зміни: 2022-02-15 12:36:36
Рік видання: 2021
Аннотація: У виробництві хлібобулочних виробів використовують комплексні хлібопекарські поліпшувачі, котрі дозволяють виробникам інтенсифікувати технологічний процес виробництва, зберегти привабливий вигляд і стабільні якісні показники хлібобулочних виробів у поєднанні з можливістю використання низькосортної сировини. У статті розглянуто проблему позитивної тенденції застосування хімічних поліпшувачів якості у виробництві хлібобулочних виробів. Проведено аналіз асортименту розповсюджених функціональних добавок, впливу комплексних поліпшувачів якості хліба на формування споживних властивостей хлібобулочних виробів, досліджено результати якісної оцінки наявності у рецептурному складі поліпшувачів якості. Для встановлення рівня якості та безпечності харчових продуктів, і хліба зокрема, акцентовано увагу на діючих в Україні нормативно-правових актах та нормативних документах. Висвітлено особливості застосування натуральних і органічних інгредієнтів як альтернативи синтетичним добавкам. Сучасні харчові технології пропонують хлібопекарській галузі промисловості велику кількість харчових добавок – поліпшувачів якості хліба та хлібобулочних виробів, які надають можливості виробникам економити на якісній сировині, але, разом з тим, одержувати хліб привабливого товарного вигляду та високої якості.
URI: http://sel.vtei.edu.ua/card.php?id=27534
Тип видання: Стаття у нефаховому виданні
Видавництво: Молодий вчений. 2021. № 5 (93). С. 159-163
Розташовується в колекціях: Статті/ Видання інших установ/
Ким внесений: Адміністратор
Файл : 27534.pdf Розмір : 246478 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний

Збільшити