id: | 26336 |
---|---|
Назва: | Маркетингова оцінка напрямів інвестиційно-інноваційної активності підприємств олійно-жирового підкомплексу |
Автори: | Красняк О.П., Довгань Ю.В. |
Ключові слова: | маркетинг, підприємство, інвестиції, інновації, харчові рослинні олії, олійно-жировий підкомплекс |
Дата публікації: | 2021-01-18 11:23:09 |
Останні зміни: | 2021-01-18 11:23:09 |
Рік видання: | 2018 |
Аннотація: | Розглянуто основні ознаки сегментування глобального ринку рослинних олій. Визначено, що сегментація світового ринку рослинних олій може бути проведена за трьома основними ознаками: практичним застосуванням рослинної олії, типом та способом її виробництва. Виявлено, що у глобальному контексті підприємства олійно-жирового підкомплексу значні обсяги інвестицій спрямовують на пошук інноваційних рішень в сфері технологій виробництва рослинних олій та жирів харчового споживання, які сприяли б поліпшенню здоров’я людей. Проаналізовано ключові об’єкти наукових досліджень та пошуку практичних технологічних рішень в олійно-жировому підкомплексі для виробництва рослинних харчових. Проведено маркетингову оцінку напрямів інвестиційно-інноваційної активності підприємств олійно-жирового підкомплексу. Встановлено, що зростання попиту на світовому ринку харчових рослинних олій та жирів та зміна його структури в напрямі зменшення використання тваринних жирів триває вже декілька десятиліть. Обґрунтовано, що вітчизняні гравці олійного ринку при формуванні інвестиційно-інноваційної стратегії мають врахувати глобальні тенденції розвитку світового олійно-жирового підкомплексу, показати свою здатність не тільки підтримувати традиційні провідні позиції у ринкових нішах олійної сировини рослинного походження та соняшникової олії, але й зробити кардинальний ривок до проникнення у поки ще дійсно інноваційний ринок високоолеїнових харчових рослинних олій, інвестуючи у нові продукти. |
URI: | http://sel.vtei.edu.ua/card.php?id=26336 |
Тип видання: | Стаття у наукових фахових виданнях України |
Видавництво: | Інвестиції: практика та досвід. 2018. № 12. С. 42-46 |
Розташовується в колекціях: | Статті/ Видання інших установ/ |
Ким внесений: | Адміністратор |
Файл : 26336.pdf Розмір : 249458 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний | |
|