id: | 26149 |
---|---|
Title: | Сучасний стан і перспективи розвитку ринку органічної продукції в Україні та світі |
Authors: | Власенко І.Г., Семко Т.В., Поліщук Г.Є., Борова М.П. |
Keywords: | здорове харчування, аграрний сектор, харчова промисловість, органічне виробництво, органічна продукція |
Date of publication: | 2021-01-13 09:53:04 |
Last changes: | 2021-01-13 09:53:04 |
Year of publication: | 2020 |
Summary: | Метою наукового дослідження є аналіз сучасного стану та визначення напрямків розвитку виробництва органічної продукції в Україні та світі. У статті описано історію виникнення вітчизняної галузі органічної продукції, її становлення та особливості адаптації до вимог світового ринку. Окреслено основні завдання галузі як цілісної cистеми господарювання та виробництва продовольчої сировини і харчових продуктів. Доведено актуальність dиробництва органічної продукції у багатьох країнах світу та Україні, яка має всі передумови увійти до числа лідерів з органічного виробництва. Наведено досягнення органічного виробництва в Україні за останні роки та доведено його значний потенціал у цій сфері економічної діяльності. Доведено, що реалізація рекомендованих заходів з виробництва органічної продукції розвиватиме ринок органічної продукції, підвищуватиме його експортну привабливість, матиме соціальну значимість і задовольнятиме потребу у здоровому харчуванні вітчизняних споживачів. |
URI: | http://sel.vtei.edu.ua/card.php?id=26149 |
Publication type: | Стаття у наукових фахових виданнях України |
Publication: | Харчова промисловість. 2020. № 27. С. 37-46 |
In the collections: | Статті/ Видання інших установ/ |
Published by: | Адміністратор |
File : 26149.pdf Size : 749980 byte Format : Adobe PDF Access : For all | |
|