The Repository of VTEI
id: 26149
Title: Сучасний стан і перспективи розвитку ринку органічної продукції в Україні та світі
Authors: Власенко І.Г., Семко Т.В., Поліщук Г.Є., Борова М.П.
Keywords: здорове харчування, аграрний сектор, харчова промисловість, органічне виробництво, органічна продукція
Date of publication: 2021-01-13 09:53:04
Last changes: 2021-01-13 09:53:04
Year of publication: 2020
Summary: Метою наукового дослідження є аналіз сучасного стану та визначення напрямків розвитку виробництва органічної продукції в Україні та світі. У статті описано історію виникнення вітчизняної галузі органічної продукції, її становлення та особливості адаптації до вимог світового ринку. Окреслено основні завдання галузі як цілісної cистеми господарювання та виробництва продовольчої сировини і харчових продуктів. Доведено актуальність dиробництва органічної продукції у багатьох країнах світу та Україні, яка має всі передумови увійти до числа лідерів з органічного виробництва. Наведено досягнення органічного виробництва в Україні за останні роки та доведено його значний потенціал у цій сфері економічної діяльності. Доведено, що реалізація рекомендованих заходів з виробництва органічної продукції розвиватиме ринок органічної продукції, підвищуватиме його експортну привабливість, матиме соціальну значимість і задовольнятиме потребу у здоровому харчуванні вітчизняних споживачів.
URI: http://sel.vtei.edu.ua/card.php?id=26149
Publication type: Стаття у наукових фахових виданнях України
Publication: Харчова промисловість. 2020. № 27. С. 37-46
In the collections: Статті/ Видання інших установ/
Published by: Адміністратор
File : 26149.pdf Size : 749980 byte Format : Adobe PDF Access : For all

Enlarge