id: | 26034 |
---|---|
Назва: | Обґрунтування складу і розроблення технологій десертних ферментованих продуктів функціонального призначення з використанням рослинних наповнювачів |
Автори: | Семко Т.В., Соломон А.М., Ножечкіна-Єрошенко Г.М. |
Ключові слова: | біфідобактерії, лактобактерії, стимулятори росту, стабілізатори, рослинні наповнювачі, біологічна цінність |
Дата публікації: | 2021-01-11 12:14:56 |
Останні зміни: | 2021-01-11 12:14:56 |
Рік видання: | 2020 |
Аннотація: | У статті науково досліджено й обґрунтовано склад про- і пребіотиків, вплив біфідостимулюючої складової і стабілізуючої системи на показники якості ферментованих десертних продуктів, розроблено технології кисломолочних десертів на основі консорціуму біфідо- і лактобактерій. Проведені дослідження дали змогу розробити рецептури й технології виробництва ферментованих десертів на молочній і молочно-борошняній основі з використанням біфідобактерій та лактобактерій, а також біфідостимуляторів, структуроутворювачів і фруктово-ягідних наповнювачів, які зберігають високу біологічну цінність, ніжну текстуру, смак та аромат протягом 15 днів. |
URI: | http://sel.vtei.edu.ua/card.php?id=26034 |
Тип видання: | Стаття у наукових фахових виданнях України |
Видавництво: | Харчова промисловість. 2020. № 27. С. 69-80 |
Розташовується в колекціях: | Статті/ Видання інших установ/ |
Ким внесений: | Адміністратор |
Файл : 26034.pdf Розмір : 3313790 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний | |
|