Репозиторій ВТЕІ
id: 26034
Назва: Обґрунтування складу і розроблення технологій десертних ферментованих продуктів функціонального призначення з використанням рослинних наповнювачів
Автори: Семко Т.В., Соломон А.М., Ножечкіна-Єрошенко Г.М.
Ключові слова: біфідобактерії, лактобактерії, стимулятори росту, стабілізатори, рослинні наповнювачі, біологічна цінність
Дата публікації: 2021-01-11 12:14:56
Останні зміни: 2021-01-11 12:14:56
Рік видання: 2020
Аннотація: У статті науково досліджено й обґрунтовано склад про- і пребіотиків, вплив біфідостимулюючої складової і стабілізуючої системи на показники якості ферментованих десертних продуктів, розроблено технології кисломолочних десертів на основі консорціуму біфідо- і лактобактерій. Проведені дослідження дали змогу розробити рецептури й технології виробництва ферментованих десертів на молочній і молочно-борошняній основі з використанням біфідобактерій та лактобактерій, а також біфідостимуляторів, структуроутворювачів і фруктово-ягідних наповнювачів, які зберігають високу біологічну цінність, ніжну текстуру, смак та аромат протягом 15 днів.
URI: http://sel.vtei.edu.ua/card.php?id=26034
Тип видання: Стаття у наукових фахових виданнях України
Видавництво: Харчова промисловість. 2020. № 27. С. 69-80
Розташовується в колекціях: Статті/ Видання інших установ/
Ким внесений: Адміністратор
Файл : 26034.pdf Розмір : 3313790 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний

Збільшити