id: | 26005 |
---|---|
Title: | Управління персоналом у закладах готельно-ресторанного господарства |
Authors: | Мазуркевич І.О., Рябенька М.О. |
Keywords: | готельно-ресторанний заклад, управління персоналом, кадри, плинність кадрів, методи управління |
Date of publication: | 2021-01-10 22:17:40 |
Last changes: | 2021-01-10 22:17:40 |
Year of publication: | 2020 |
Summary: | У статті досліджено процес управління персоналом у закладах готельно-ресторанного господарства, який виходить на кардинально новий рівень розвитку. Основу сучасної системи управління персоналом підприємств даної сфери становить зростаюча роль особистості робітника. Виокремлено персонал як головний чинник забезпечення конкурентоспроможності та успіху діяльності підприємств готельно-ресторанного бізнесу. Охарактеризовано сутність процесу управління персоналом та проведено дослідження методів і принципів управління та відзначено, що ефективність методів управління залежить від їх мотиваційної спрямованості, системності та наявності механізму їх реалізації. Висвітлено низку рекомендацій щодо усунення плинності кадрів, які необхідно використовувати у вітчизняних закладах готельно-ресторанної сфери. Основною ідеєю статті є встановлення взаємозв’язку якості готельно-ресторанного продукту й якості персоналу. Наведено класифікацію вимог до різних категорій працівників. На основі проведеного дослідження сформульовано основні кадрові проблеми підприємств готельно-ресторанної сфери та запропоновано напрями їх вирішення. |
URI: | http://sel.vtei.edu.ua/card.php?id=26005 |
Publication type: | Стаття у наукових фахових виданнях України |
Publication: | Інтелект XXI. 2020. № 1. С. 75-80 |
In the collections: | Статті/ Видання інших установ/ |
Published by: | Адміністратор |
File : 26005.pdf Size : 7948343 byte Format : Adobe PDF Access : For all | |
|